
مدتهاست كه از استانبول به عنوان تركيبي تمامعيار از دو قاره آسيا و اروپا ياد ميشود؛ در واقع استانبول جاييست كه آسيا و اروپا به هم ميرسند. سفر به اين شهر، تجربهاي متفاوت اما آشناست. استانبول آنقدر چيزهاي عجيب و زيبا دارد كه ميتوان از آن به عنوان يكي از مقاصد متفاوت ياد كرد و در عين حال آنقدر آرامشبخش است كه مسافرتي آسان و دلچسب را براي همه رقم ميزند. آب و هواي مطبوع، برخورد گرم و دوستانه مردم، معماري خاص بناها، آثار باستاني و مساجد باشكوه، غذاهاي محلي لذيذ و خوشمزه، همه و همه از عوامل جذابيت اين شهر است. آنچه را كه بايد در باره سفر به استانبول بدانيد در مجله دلتا بخوانيد.
صرف صبحانه در دالتي مايا
روز خود را در محله هنري «جيهانگير» (Cihangir) آغاز كنيد كه نه فقط هنرمندان كه مهاجرين نيز به آن توجه ويژهاي دارند. «دالتي مايا» (Daltı Maya) در دستور پختهاي سنتي آناتولي تخصص داشته و قيمتهاي مناسبي هم دارد. براي صبحانه توصيه ميكنيم حتما نان «سيميت» خانگي، پنيرهاي متنوع، زيتونهاي مختلف تركي و ساير خوراكيهاي بومي را امتحان كنيد. اغلب تمام اين موارد در كنار گوجه فرنگي تازه، فلفل و خيار سرو ميشوند.
گردش در ميان عتيقههاي چوكورجوما
از جيهانگير با يك پيادهروي كوتاه به «چوكورجوما» (Çukurcuma) خواهيد رسيد. اين محله را به دليل تعداد زياد عتيقه فروشيهايش ميشناسند. يكي از معروفترين مغازههاي آن «ا لا توركا» (A La Turca) يك خانه قديمي استانبولي است كه فرشهاي عتيقه، پارچه، صندلي، سراميك، مبلمان و آثار هنري گوناگون را به نمايش ميگذارد. تمام اين اجناس انگار از دنيايي مجلل و شاهانه بيرون آمدهاند.
بازديد از موزه بي گناهي
بازديد از محله چوكورجوما بدون ديدن موزه نويسنده برنده جايزه نوبل «اورهان پاموك» (Orhan Pamuk) كامل نخواهد شد. «موزه بيگناهي» (The Museum of Innocence) برگرفته از رماني به همين نام بوده و مجموعهاي از عتيقههاي تند و تلخ متعلق به دهه ۱۹۷۰ است كه نه تنها داستان عشقي بيحاصل و درمانده را حكايت ميكنند، بلكه همچنين دورهاي كاملا متفاوت از كشور تركيه را نيز به نمايش ميگذارند. اگر اين كتاب را خوانده باشيد جزييات هر شي به نمايش درآمده را به خوبي درك ميكنيد و اگر نه باز هم با تماشاي استانبول دهه ۱۹۷۰ به شوق خواهيد آمد.
خريد و ناهار در كاراكو
اگر از چوكورجوما پايين برويد، به جذابترين محله استانبول خواهيد رسيد. اينجا در گذشته يكي از مهمترين بنادر شهر و مركزي تجاري بود كه امروزه با كافهها و بوتيكهاي مد روز پر شده است. البته چند كليساي تاريخي و مدرسه قديمي نيز در نقاط مختلف آن پنهان شدهاند. حتما در «بي كاراكو» (Bey Karaköy) توقف كنيد و از ميان پوشاك زيباي مخصوص آقايان، جواهرآلات و اكسسوريهايي از بهترين طراحان تركيه خريد كنيد.
احتمالا بعد از اين گردشها گرسنه شدهايد و اشتهايتان باز شده است؛ پس به سمت «كاراكو يوكانتسه»، يكي از بهترين رستوران هاي استانبول، رفته و برخي از غذاهاي اصيل تركي را در محيطي مدرن تجربه كنيد. يكي از غذاهايي كه حتماً بايد سفارش دهيد، «هونكر بيَندي» (hunker beğendi) است كه از تكههاي گوشت بره آرام پز روي پوره دودي و پنيري بادمجان تشكيل ميشود.
عبور از پل گالاتا
حال كه گرسنگي خود را برطرف كرديد، ميتوانيد براي عبور از «پل گالاتا» آماده شويد. اين پل مكاني عالي براي گرفتن عكسهاي زيباي يادگاري بوده و از آن افق منحصر به فرد استانبول را پيش چشمانتان ميبينيد. از روي پل ميتوانيد ماهيگيران و كشتيهايي را تماشا كنيد كه هر ساعت از آنجا عبور ميكنند. وقتي به آن طرف پل رسيديد، بايد به كاوش در محلههاي كمتر شناخته شده اما بسيار تاريخي استانبول بپردازيد. به سمت «گلدن هورن» رفته و از مناظر لذت ببريد و پس از آن به طرف «بلات/فنر» (Balat/Fener) برويد كه به دليل وجود «كليساي سنت جرج» (Church of St. George) بسيار قابل توجه است. از آنجا ميتوانيد محله تاريخي را بگرديد. اين محله را بيشتر خانوادههاي بورژواي ارتدوكس يوناني تشكيل ميدهند.
صرف شام در آگورا ميهانسي
براي به پايان بردن روز زيبايتان در استانبول، به «آگورا ميهانسي» (Agora Meyhanesi) برويد كه از سال ۱۸۹۰ تاكنون به مشتريان خود غذاهايي عالي ارائه كرده است. آشپزهاي ارمني، يوناني ارتدوكسي و تركي كه داخل آشپزخانه كار ميكنند دليل واضح پشت يك منوي گلچيني عالي هستند كه براي شما تجربه شامي دلپذير را رقم ميزند.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با بيشتر با استانبول ”كافههاي استانبول؛ شهر هميشهبيدار تركيه” را مطالعه كنيد.